Gratis proberen
Schulinck Omgevingsrecht is een praktische online databank, die Wolters Kluwer op maat van de Belgische gemeenten heeft ontwikkeld. Een abonnement op Schulinck Omgevingsrecht geeft u op een eenvoudige en gestructureerde manier toegang tot een compleet pakket aan wetten en jurisprudentie op het gebied van Omgevingsrecht. In Schulinck Omgevingsrecht wordt het gemeentelijk beleid van uw gemeente opgenomen in de algemeen geldende wet- en regelgeving. 

Schulinck Omgevingsrecht maakt u wegwijs door het doolhof van wetgeving

Zie Omgevingsrecht als een bos dat leeft. Er komen nieuwe bomen bij, er vallen oude bomen om. Verdwalen is gemakkelijk, uw weg vinden moeilijk. Als u overweldigd wordt door alle wetgeving, rechtspraak, verordeningen, nieuwigheden, … dan ziet u door het bos de bomen niet meer. Daar kan Schulinck Omgevingsrecht u bijstaan, met een heldere, actuele database vol voorbeelden én een team van juristen die binnen de 2 werkdagen al uw vragen beantwoorden.

De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Omgevingsrecht tot de meest complete kennisbron op dit gebied. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen in deze databank

Wat kunt u verwachten van Schulinck Omgevingsrecht?

 • Alle geactualiseerde en gecoördineerde wet- en regelgeving op het gebied van omgevingsrecht (Leefmilieu, Ruimtelijke Ordening, Stedenbouw, Erfgoed, Handhaving) op 1 plek;
 • Alle rechtspraak op het gebied van het Omgevingsrecht voor u verzameld;
 • Omgevingsrecht toegelicht op maat van de gemeentelijke praktijk door ons team van experts;
 • Praktische voorbeelden van de toepassing van de wet- en regelgeving en rechtspraak;
 • De integratie van uw eigen gemeentelijk beleid, met de mogelijkheid om het te delen en vergelijken met andere gemeenten.

Advies op maat

Heeft uw organisatie een abonnement op Schulinck Omgevingsrecht afgesloten, dan kunt u dagelijks contact opnemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Wolters Kluwer. Behandelt u een dossier waar u vragen over heeft, dan staat ons team van juridische experts klaar om u te helpen. Binnen twee werkdagen komen zij bij u terug met een passend antwoord op uw specifieke vraag.

Eenvoudig zoeken binnen Schulinck Omgevingsrecht

Binnen Schulinck Omgevingsrecht kunt u eenvoudig zoeken. Wilt u bijvoorbeeld weten hoe de gemeente een omgevingsbeleid kan opstellen, inrichting kan geven aan de fysieke leefomgeving aangepast aan de Omgevingswet, het omgevingsplan, de omgevingsvergunning of bijvoorbeeld toezicht en handhaving? In alle gevallen is het intikken van een aantal zoekwoorden in de databank Schulinck Omgevingsrecht voldoende om snel een compleet overzicht te krijgen van alle relevante wetsartikelen, jurisprudentie en thematische content over omgevingsrecht.

Schulinck Omgevingsrecht wordt op het gebied van de geldende wet- en regelgeving continu bijgewerkt. De actualiteit, betrouwbaarheid en de kwaliteit van de informatie zijn dan ook gegarandeerd. Daarnaast schrijven onze vakredacteuren ook regelmatig artikelen waarin ze specifieke thema’s, relevant voor de Vlaamse gemeenten, uitdiepen.

Schulinck Omgevingsrecht bevat vele extra’s

 • Integratie van de geldende regelgeving en het lokaal beleid. Alle informatie op één plek: verkleint de foutmarge voor uw medewerkers;
 • Nieuwsberichten over Omgevingsrecht en de mogelijkheid eigen gemeentelijke nieuwsberichten toe te voegen;
 • Elke week een interessante vraag van de week, voorzien van een uitgebreid antwoord;
 • Relevante jurisprudentie met samenvatting, rechtsregels en volledige uitspraken van de rechterlijke colleges;
 • Maandelijks overzicht van de belangrijkste jurisprudentie via een nieuwsbericht;
 • Moeilijke informatie gemakkelijk uitgelegd aan de hand van schema’s en stappenplannen;
 • Links naar relevante documenten, zoals factsheets, rapporten en formulieren;
 • Beleidswijzer met de mogelijkheden voor gemeentelijk beleid per richtlijn;
 • Uitgebreide zoekfunctie waarmee ook het gemeentelijk beleid kan worden doorzocht en handige trefwoordenlijst;
 • Gemeentelijke bijlagen met daarin het gemeentelijk beleid;
 • De mogelijkheid concrete beleidsinvullingen van andere gemeenten te raadplegen;
 • Mogelijkheid om dagelijks contact op te nemen met de inhoudelijke juridische helpdesk van Schulinck.

Onderhoud Gemeentelijk Beleid

U kunt uw abonnement op Schulinck uitbreiden met onze module Onderhoud Gemeentelijk Beleid. Uw gemeentelijk beleid wordt dan verwerkt in Schulinck Omgevingsrecht. Ook als uw gemeente nieuw beleid opstelt verwerken wij dit voor u in de teksten van Schulinck Omgevingsrecht. Hierdoor bent u altijd up-to-date, heeft u alles op één plaats beschikbaar. Dat bespaart u tijd en geld.

Wat is Schulinck Omgevingsrecht?

Schulinck Omgevingsrecht is een online databank voor praktische en juridische informatie over Omgevingsrecht. Het gemeentelijk beleid maakt integraal deel uit van Schulinck Omgevingsrecht. Zo heeft u alle informatie over Omgevingsrecht in uw gemeente direct bij de hand.

Voor wie is Schulinck Omgevingsrecht bestemd?

Schulinck Omgevingsrecht is bestemd voor medewerkers van een gemeente en gemeenteambtenaren, omgevingsambtenaren, vergunningverleners, stedenbouwkundige inspecteurs, milieu-inspecteurs en inspecteurs onroerend erfgoed, medewerkers van diensten die (on)rechtstreeks betrokken zijn bij het gemeentelijke omgevingsbeleid (beleidsmedewerkers, medewerkers van de dienst omgeving, de dienst grondgebiedzaken, de dienst milieu, de technische dienst, de dienst vergunningen, etc.), juristen bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en watermaatschappijen.

Welke onderwerpen zijn opgenomen in Schulinck Omgevingsrecht?

In Schulinck Omgevingsrecht is de algemeen geldende wet- en regelgeving op het vlak van Omgevingsrecht opgenomen. Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid uw gemeentelijk beleid op te nemen in deze database. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Omgevingsrecht tot de meest complete kennisbron op dit gebied.

Daarnaast maakt een inhoudelijke juridische helpdesk onderdeel uit van uw abonnement. Alle inhoudelijke vragen die u heeft in uw dagelijkse werk en die u niet zelf kunt beantwoorden, kunt u voorleggen aan ons team van experts en wij zorgen dat u binnen 48 uur een antwoord krijgt. Schulinck Omgevingsrecht is vanaf vandaag de onmisbare tool voor uw dagelijkse werkzaamheden!

Welke informatie biedt Schulinck Omgevingsrecht in relatie tot de wijzigingen in het Omgevingsrecht?

Schulinck Omgevingsrecht volgt de veranderingen binnen het Omgevingsrecht op de voet. Alle nieuwe wettelijke wijzigingen worden door onze juridische afdeling direct verwerkt.

Ik wil graag een onderwerp toevoegen in Schulinck Omgevingsrecht, kan dat?

Heeft u al een abonnement op Schulinck Omgevingsrecht? Neem dan contact op met uw persoonlijke contactpersoon op onze Helpdesk, hij/zij helpt u graag verder. Heeft u nog geen abonnement? Dan kunt u mailen naar marketing@schulinck.be.

Wat zijn de kosten van Schulinck Omgevingsrecht?

Dit is afhankelijk van het aantal gebruikers of inwoners van uw gemeente. Neem voor een gedetailleerd budgetvoorstel contact op met de account manager van de regio waarin u werkzaam bent.

Kan ik een gratis demonstratie krijgen?

Onze accountmanagers komen u graag een vrijblijvende presentatie geven van de inhoud, functionaliteiten en bijbehorende dienstverlening van Schulinck Omgevingsrecht. Neem vandaag nog contact op met één van onze accountmanagers.

Kan ik Schulinck Omgevingsrecht uitproberen?

Wij vertellen u graag meer over de inhoud, functionaliteiten en de bijbehorende dienstverlening van Schulinck Omgevingsrecht. Indien u tot de doelgroep behoort bestaat de mogelijkheid om een proefabonnement te nemen op Schulinck Omgevingsrecht.

Moet ik software installeren voor Schulinck Omgevingsrecht?

Nee, Schulinck Omgevingsrecht is een online applicatie. U heeft dus geen aparte software nodig, slechts een computer met internetverbinding. U krijgt toegang tot Schulinck Omgevingsrecht via een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem vandaag nog contact op met één van de accountmanagers.

Schulinck Omgevingsrecht zelf ervaren? Neem vandaag nog contact op!

Neem contact op met accountmanagement:

 

Behoort u tot de doelgroep? Aarzel dan niet om een proefabonnement te nemen op Schulinck Omgevingsrecht.

Gratis proberen