Sinds 2021 is Anne-Lore Decrock aan de slag als omgevingsambtenaar bij de gemeente Ledegem. Daar behandelt ze omgevingsaanvragen van A tot Z en verleent ze dagelijks eerstelijnsadvies aan burgers en betrokken partijen bij diverse projectaanvragen. Door de verminderde personeelsbezetting van de gemeente, is ze de enige omgevingsambtenaar. Wanneer Anne-Lore zelf met een vraag zit, kan ze rekenen op de hulp van Schulinck Omgevingsrecht en kan ze met een gerust hart verder met haar dienstverlening.

Alle informatiebronnen samen

Toen Anne-Lore net was gestart als omgevingsambtenaar bij de gemeente Ledegem, was ze op zoek naar een manier om een overzicht te krijgen van alle juiste en geactualiseerde informatie in het omgevingsrecht. “Mijn toenmalige collega had al redelijk wat ervaring opgebouwd, dus zij kon haar weg wel vinden in al die wetteksten en rechtsuitspraak. Ik was nieuw in het vak en dus vond ik het belangrijk om alle bronnen van informatie op een gecentraliseerde plaats te hebben. Op die manier zou ik niets over het hoofd zien en meteen de juiste informatie kunnen geven als er aanvragen zijn”, vertelt Anne-Lore. Dus toen Schulinck Omgevingsrecht de gemeente Ledegem contacteerde, was de beslissing om ermee aan de slag te gaan snel genomen.

“Schulinck Omgevingsrecht is een beetje mijn virtuele collega geworden, handig om ter beschikking te hebben. Ik gebruik het als de Google van het omgevingsrecht: in de database vind ik een antwoord op het merendeel van mijn vragen. Daardoor kan ik in mijn dienstverlening steunen op juiste en geactualiseerde informatie. Dat stelt mij ook gerust als ik zelf vragen beantwoord”, legt Anne-Lore uit. Gemiddeld één keer per week maakt ze ook gebruik van de helpdesk, voor complexere, casegebonden vraagstukken. Ze waardeert de antwoorden die ze binnen twee dagen ontvangt.

De helpdesk is voor mij wel een voltreffer, de betrouwbare en kwalitatieve antwoorden die ik krijg hebben mij al vaak geholpen.

Een waardevolle investering

De database en helpdesk zijn niet de enige vormen van dienstverlening waar Anne-Lore gebruik van maakt, ook de opleidingen en webinars vallen in de smaak. Onlangs heeft ze de opleiding over de beoordelingsgronden bij de aanvraag gevolgd. “Die ervaring was eigenlijk alles wat ik zoek in een opleiding: in kleine groepen en heel interactief. Ik ben nog niet veel opleidingen tegengekomen die zo werken. Ondanks het iets hogere prijskaartje, vind ik de opleiding zeker voor herhaling vatbaar”, vertelt ze. Anne-Lore waardeert ook het feit dat ze de webinars op elk gewenst moment kan bekijken. “Tot nu toe heb ik twee webinars gevolgd en mij wat verdiept in het Gemeentewegendecreet en verkavelingen. Die waren verhelderend, dus ik ben van plan om ook nog enkele andere webinars te bekijken!”

Voor Anne-Lore verdient Schulinck Omgevingsrecht een 9 op 10. “Als het goed is, mag het ook gezegd worden. De basis zit goed en dat is voor mij de essentie. Als virtuele collega geeft Schulinck Omgevingsrecht mij alle informatie die ik nodig heb en stelt het mij dagelijks gerust dat ik op het juiste spoor zit!”

Wil je Schulinck Omgevingsrecht zelf testen? Vraag hier je demo aan.