Over ons

Met Schulinck Omgevingsrecht van Wolters Kluwer beschikt u altijd over actuele kennis van het omgevingsrecht in België. Via onze online databank en het helder advies van onze experts bieden wij gemeenten juridische informatie en praktische inzichten. Daarnaast heeft u als klant via nieuwsbrieven toegang tot opinies, nieuws en extra duiding.

Over Schulinck Omgevingsrecht

‘Schulinck Omgevingsrecht’ is een juridische online databank van Wolters Kluwer op maat van de Belgische gemeenten. Met een abonnement op Schulinck Omgevingsrecht krijgt u eenvoudig en gestructureerd toegang tot een uiterst compleet pakket aan informatie, wetten en jurisprudentie over dit domein. Ook kan uw gemeentelijk beleid toegevoegd worden aan uw persoonlijke Schulinck omgeving, zodat u een oplossing op maat krijgt: de landelijke wet- en regelgeving uit de databank in combinatie met de lokale uitwerking in uw gemeente. De combinatie van actuele juridische en praktische informatie maakt Schulinck Omgevingsrecht tot de meest complete kennisbron ter zake.

Met Schulinck Omgevingsrecht:

  • Bent u altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen binnen het omgevingsrecht
  • Heeft u een combinatie van juridische en praktische informatie ter beschikking over een waaier aan thema’s binnen het omgevingsrecht: ruimtelijke ordening, vergunningen, stedenbouw, ruimte, bouwen en wonen onroerend erfgoed, leefmilieu, milieu, natuur, groen, water, energie, etc.
  • Heeft u alle geactualiseerde en gecoördineerde wetten steeds binnen handbereik
  • Vindt u wet- en regelgeving gecombineerd met lokaal beleid
  • Krijgt u hulp en ondersteuning voor het opstellen, uitvoeren en bijstellen van uw verordeningen, besluiten en beleidsregels
  • Kunt u dagelijks contact opnemen met de online hulplijn van Schulinck met uw specifieke vragen en uitdagingen, die onze inhoudelijke juridische experts graag voor u beantwoorden.

Hoe wij werken?

Benieuwd of Schulinck Omgevingsrecht geschikt is voor uw gemeente? Heeft u vragen of wilt u een maandlang gratis gebruik maken van Schulinck Omgevingsrecht? Onze accountmanagers staan u graag te woord, zodat we samen uw dagelijks werkproces zo makkelijk mogelijk kunnen maken.

Module Onderhoud Gemeentelijk Beleid

Het abonnement op Schulinck Omgevingsrecht is makkelijk uit te breiden met de module Onderhoud Gemeentelijk Beleid (OGB). We voegen uw gemeentelijk beleid rond Omgevingsrecht dan in zijn geheel toe aan uw persoonlijke Schulinck Omgevingsrecht-oplossing. Het grote voordeel is dat de geldende wet- en regelgeving, jurisprudentie én uw gemeentelijk beleid op één plaats beschikbaar en makkelijk op mekaar af te stemmen zijn.

Wolters Kluwer: voortrekkersrol samen met de klant

Wolters Kluwer is dé wereldwijde aanbieder van professionele informatie, diensten en softwareoplossingen. In België richt het bedrijf zich sinds lange tijd op juridische, tax & accounting en HSE-professionals. Sinds 2020 richten we ons via Schulinck Omgevingsrecht ook op professionals binnen gemeenten. We combineren diepe domeinkennis met geavanceerde technologie en diensten om zo betere resultaten en productiviteit voor onze klanten te realiseren.