Webinar omgevingshandhaving: misdrijven in het omgevingsrecht

Op donderdag 24 november heeft onze juridische expert Els Pissierssens een gratis webinar over omgevingshandhaving en misdrijven in het omgevingsrecht gegeven. Het webinar duurt ongeveer 30 minuten. Bekijk webinar Omgevingshandhaving: Misdrijven in het omgevingsrecht →

Waar gaat het webinar over?

Tijdens het webinar Omgevingshandhaving: Misdrijven in het omgevingsrecht staat juridisch expert Els Pissierssens stil bij de basis van de omgevingshandhaving. Zij beantwoordt onder meer de volgende vragen aan de hand van praktijkvoorbeelden:

  • Wat zijn stedenbouwkundige en milieumisdrijven?
  • Is elke handeling in strijd met een omgevingsvergunning of een plan van aanleg een misdrijf?
  • Welke rol speelt het gemeentelijk handhavingsbeleid?
  • Wat is het verschil tussen een misdrijf en een inbreuk?
  • Wat kan een gemeente doen tegen misdrijven in het omgevingsrecht?

Uit het webinar zal blijken dat een loutere focus op de planningsinstrumenten en de vergunningsprocedure onvoldoende is om een goede ruimtelijke ordening binnen een gemeente te waarborgen. Omgevingshandhaving is namelijk niet voor niets het sluitstuk van het omgevingsbeleid. Als laatste webinar van het jaar kan het haast niet symbolischer.

Wie mag zich aanmelden?

Het gratis webinar is gericht op de omgevingsambtenaar, maar vrij toegankelijk voor iedere ambtenaar, met of zonder (proef)abonnement op Schulinck Omgevingsrecht. U mag dus gerust ook de link verspreiden aan uw collega’s van andere gemeenten of steden.

Hoe kan ik aanmelden voor het webinar?

Het webinar wordt uitgezonden via onze samenwerkingspartner Online Seminar. Om het webinar te volgen moet u een account aanmaken bij Online Seminar.


Registreren en aanmelden kan door hier te klikken

Opgelet, dit account is verschillend van het Schulinck Omgevingsrecht account waarmee u toegang heeft tot onze databank. Mogelijks heeft u reeds een account bij Online Seminar naar aanleiding van één van onze vorige webinars.

Vragen over aanmelden?

Mail dan service@onlineseminar.nl

Praktische details